پیشگفتار
کمتر کسی پیدا میشود که در سراسر جهان، به غذای پرطرفدار و محبوب پیتزا علاقه نداشته باشد. تاریخ پیتزا از دوران باستان آغاز شده است. در حال حاضر پیتزا، در صنعت فست فود یکی از خاصترین غذاهای بینالمللی شناخته شده است. درباره پیشینه آن نظریههای متفاوتی وجود دارد. پیشنهاد میکنم، در ادامه این مقاله با ربوفود همراه باشید تا با این غذای بین الملل آشنا شوید.
معرفی پیتزا
کمتر کسی پیدا میشود که پیتزا که یکی از محبوبترین غذاهای بینالملل بوده آشنایی نداشته باشد. پیتزا از خمیر های مخصوص گرد، صاف و تهیه شده که توسط انواع پنیرها، سس گوجه فرنگی و موادهای مختلف تهیه و در فرهای مخصوص آماده میشود. این موادها هر کدام طعمی خاص و لذیذ را درآن ایجاد میکند. در ادامه به انواع آنها که هرکدام از موادهای جداگانه تهیه میشود اشاره خواهیم کرد
سر آشپزان ربوفود به این موضوع اشاره داشتند که برای تهیه این غذای بین الملل باید از مواد اولیه با کیفیت استفاده شود. ادغام این مواد اولیه روش پخت، استفاده از ادویه های خاص و استفاده از فرهای سنگی و صنعتی طعمی خاص را به شما خواهد بخشید. برای تحقق بخشیدن به این امر و نکات کلیدی پیشنهاد میکنم با ربوفود در انتهای این مقاله همراه باشید.
تاریخچه پیتزا
همه ما از این موضوع با خبر هستیم که پیتزا ریشهای ایتالیایی دارد. نام پیتزا با نام شهر ناپل جنوب غرب ایتالیا در منطقه کامپانیا گره خورده است. پیتزا در زمانهای گذشته به شکل امروزی مدرن و کلاسیک نبوده و طی گذشت زمان با تغییرهای متعدد به این صورت در آمده است.
در تاریخچه پیتزا برخیها بر این عقیدهاند که پیتزاها در مواقعی به وجود آمدند. که سربازان ساسانی سپر خود را بر روی آتش قرار داده و خمیر را بر روی آنها پهن میکردند. و از مواد غذایی همچون خرما و پنیر بر روی آن ریخته و مصرف میکردند. اولین تحقیقات، در مورد تاریخچه پیتزا توسط یک محقق رومی به نام مارکوس پورسیوس کاتو انجام شد که در کتاب خود به این موضوع اشاره کرد.
خمیر گرد و پهنی را با موادهایی همچون روغن زیتون، سبزی و عسل پوشانده شده و بر روی سنگهای داغ پخته میشد. رومیها به پیتزا علاقه داشتند. ناپل در قرن هجده به یکی از شهرهای بزرگ ایتالیا تبدیل شد. به این دلیل که دهقانان زیادی به این شهر هجوم میآوردند و آن محل را برای سکونت انتخاب میکردند. به همین امر جمعیت این شهر به حدی رسید که حتی ساکنان خود آن در معرض فقر قرار گرفتند.
در آن زمان پیتزا را غذای فقرا میدانستند. دهقانان ناپل برای تأمین خرج زندگی از غذاهای ساده همچون پیتزا هم به عنوان خورد و خوراک خود وهم به عنوان تأمین مایحتاج زندگی، پیتزاهایی با روغن زیتون و انواع سبزیجات درست کرده و آنها را در جعبه نهاده و در سطح شهر به عنوان دست فروشی می فروختند.
لازم به ذکر است که ایتالیا یکی از کشورهای خوش شانس بوده که 2 غذای اصیل خود مانند پیتزا و پاستا که در حال حاضر محبوب تمامی کشورها بوده و این ۲ جزو غذاهای بینالمللی محسوب شده است.
.
انواع پیتزا
همان طورکه از نام آنها پیداست. پیتزاها انواع متفاوتی دارند. هرکدام ازآنها توسط مواد اولیه متفاوت و با اشکال مختلف تهیه سرو میشوند. با توجه به میزان ذائقه هر کشور، مواد اولیه پیتزاها بر اساس این امر تهیه میشود. امروزه در سراسر دنیا رستوران و فست فود های مدرن توانستهاند انواع پیتزاهای معروف را در منو خود جای دهند. در اینجا سعی بر این داریم که معروفترین آنهارا را معرفی کنیم.
پیتزا مارگاریتا
مارگاریتا یک پیتزا خاص به شمار میرود. ملکه مارگاریتا که از غذاهای لذیذ درباری فرانسویها خسته شده بود به شهر ناپل سفر کرد. او تصمیم گرفت که از غذاهای محلی شهر ناپل امتحان کند. رافائل اسپوزیتوکه یک پیتزا پز ماهر شهر ناپل بود را احضار کرد و از او خواست که چندین پیتزا که از غذاهای محلی آنها بود آماده کند.
رافائل اسپوزیتو مشغول به آماده سازی چندین غذا شد. که از بین آنها یک پیتزا که مواد اولیه آن ریحان تازه، سس گوجه فرنگی و پنیر موزارلا بود رونمایی کرد. و بسیار مورد استقبال ملکه قرار گرفت. و این پیتزا به صورت تصادفی هم رنگ پرچم کشور ایتالیا قرار گرفت.
رافائل اسپوزیتو که این امر را تغییر بزرگ در زندگی خود میدانست نام این غذا را مارگاریتا نامید. مواد اولیه :خمیر مخصوص و نازک، سیر، ریحان تازه، گوجه فرنگی و ادویههای مخصوص تهیه و آماده و دیزاین میشود.
پیتزا سیسیلی
سیسیلی یکی دیگر از پیتزاهای معروف میباشد که طعم بسیار لذیذی را به مشتری هدیه میدهد این غذا هم همانند پیتزاهای دیگر اصالت ایتالیایی دارد. مواد اولیه : از خمیرنازک، گوجه فرنگی، زیتون سیاه، پنیر، پیاز، ریحان و ادویه های متفاوت میباشد.
احتمال این وجود دارد که در فست فود های مختلف دیده باشید که در این غذا از مواد اولیه دیگری هم در آن اضافه کرده باشند. اما اصل مواد اولیه این غذا طبق تحقیقات به این صورت میباشد.
پیتزا پپرونی
یکی دیگر از پیتزاهای معروف در کشور ایران، پپرونی میباشد. غالب اصلی این غذا از سوسیس و کالباسهای پپرونی مخصوص بوده که طعم و تندی خاصی را اشاره میکند. ترکیبات این غذا: (خمیر مخصوص، سس تند گوجه فرنگی، سوسیس و کالباس تند گوشت، زیتون سیاه و فلفل دلمه) آماده میشود. این غذا در هر فست فود با دیزاین های متفاوت سرو میشود.
پیتزا استیک
غذا در حال حاضر پیتزا استیک در ایران بسیار مورد قبول ذائقههای مردم این کشور قرار گرفته است. که توانسته در منو یک هر رستوران و فست فود جای بگیرد. این غذای لذیذ در هر فست فود با سبکهای متفاوت تهیه میشود، اما غالب این غذا سیر و استیکهای طعم دار شده میباشد.
مواد اولیه : (استیکهای اسلایس شده، خمیرمخصوص و نازک، سیر، روغن زیتون، گوجه، ریحان تازه و ادویه های مخصوص) میباشد.
پیتزا گوشت و قارچ
علاقه زیاد افراد به پیتزا توانسته ایدههای خاص در سر آشپزان ایرانی ایجاد کند. گوشت و قارچ یکی دیگر از این ایدههای خلاق میباشد. مواد اولیه این غذا همانطور که از اسمش پیداست از گوشت چرخ کرده و قارچ تهیه شده است. نکته اصلی این غذا طعم دار کردن و تفت دادن گوشت میباشد.
مواد: (خمیر ضخیم امریکایی، سس گوجه فرنگی، گوشت، قارچ، پنیر ، فلفل دلمهای و ادویههای مخصوص تهیه و سرو میشود.
پیتزا مخلوط
از دیگر غذاهای پر طرفدار که امروز به شما معرفی میکنیم پیتزا مخلوط میباشد. دراین غذا همانطور که از اسمش پیداست بیس و یا غالب مشخصی ندارد. مواد اولیه :خمیر مخصوص، سوسیس، کالباس، قارچ، فلفل دلمه، پنیر، زیتون و ادویههای خاص میباشد. که هر فست فود بسته به سبک سر آشپزان تهیه و سرو میشود.
پیتزا مرغ
گوشت مرغ یکی از لذیذترین گوشتهای موجود میباشد. پیتزا مرغ با در نظر گرفتن نام آن میتوان متوجه شد که غالب آن از گوشت مرغ طعم دار شده تهیه میشود. غالب این غذا هم در سبکهای مختلف مرینیت میشود. مواد اولیه : خمیر مخصوص نازک، مرغ مرینیت شده، قارچ، فلفل دلمه، گوجه، زیتون سیاه، ریحان و ادویههای مخصوص آماده و سرو میشود.
کلام آخر
با توجه به محبوبیت پیتزا در بین تمامی مردم از کودکان تا بزرگسالان، میتوان آیندهای روشن و جذاب در خصوص این غذای خوشمزه را داشت. سر آشپزان و تیم تخصصی ربوفود با چندین سال تجربه توانستهاند.خاصترین پیتزاهای موجود در منو خود جای دهند.
ربوفود اولین و تنها برند فست فود تمام اتوماتیک در ایران میباشد. در این فست فود نگاه ویژه و متفاوتی به این غذای بینالمللی و پر طرفدار شده است. اگر همواره در تلاش برای برند شدن هستید و قصد موفقیت در صنعت رستوران و فست فود را دارید. پیشنهاد میکنم از طریق این لینک با کارشناسان مجرب ما در ارتباط باشید.