اول از همه باید گفت که هیچ قاعده صد درصدی برای چیدمان آشپزخانه رستوران فست فود برای گرفتن بهترین نتیجه وجود ندارد، خوب شاید از خودتان بپرسید چطور باید آشپزخانه تجاری خود را بچینیم؟
چطور باید آشپزخانه تجاری خود را بچینیم؟
اما با این حال 4 مدل در رابطه با چیدمان تجهیزات فست فود در آشپزخانه وجود دارد که ما (شرکت تجهیزات فست فود روبوفود: شرکت مشاوره و راه اندازی فست فود) به شما توصیه می کنیم، البته که سلیقه شخصی، اندازه آشپزخانه و اندازه هم خودبخود وارد تصمیم گیری می شوند.
ارگونومیک
منظور از یک آشپزخانه ارگونومیک این است که لوازم فست فود در این آشپزخانه طوری چیده شده اند که برای آشپز و کارمندان آشپزخانه راحت ترین حالت فراهم شود. برای مثال یک یخچال ممکن است در کنار سرخ کن قرار گیرد: حالا درست است که شاید از لحاظ انرژی خیلی مقرون به صرفه نباشد اما سرعت کار را برای آشپز بالا می برد تا مثلا چیپس های یخ زده را فورا از فریزر در بیاورد و بدون فوت وقت آن ها را در سرخ کن قرار دهد.
سبک خط تولید
این نوع ترکیب بندی آشپزخانه اغلب برای رستوران هایی مناسب است که غذاهای مشابه در مقیاس بالا تولید می کنند (مثلا پیتزا). یک آشپزخانه با خط تولید مشخص طبق ترتیب استفاده دستگاه فست فود چیدمان شده است. برای مثال خط تولید یک رستوران پیتزا ممکن است با یخچال که خمیر را نگه می دارد آغاز شود و سپس به قسمت شکل دهی خمیر برود، بعد روی میز با سس، پنیر و مخلفات آماده شود، بعد وارد فر شود و در نهایت وارد بخش گرم سازی و یا بسته بندی گردد.
سبک ناحیه بندی
ترکیب بندی یک آشپزخانه با سبک ناحیه بندی معمولا این طور است که آشپزخانه به چند ناحیه مختلف تقسیم می شود. برای مثال، شاید یک ناحیه مختص آماده سازی غذا باشد، یکی برای پخت و پز، دیگری برای یخچال و فریزر و قسمت های دیگر برای کارهای بهداشتی و تمیزکاری. آشپزخانه های ناحیه بندی شده می توانند به نظم پخت و پز کمک شایایی بکنند و مهم تر از آن از انتقال آلودگی بین نواحی مختلف جلوگیری کنند چرا که هر چیزی ناحیه مختص به خود را دارد.
سبک جزیره ای
این نوع ترکیب بندی آشپزخانه شبیه به آشپزخانه با سبک ناحیه بندی است با این تفاوت که یک بخش اصلی شبیه به جزیره در آن وجود دارد که در مرکز آشپزخانه واقع است. یک آشپزخانه تجاری با سبک جزیره ای اصولا تجهیزات فست فود و آشپزی را در مرکز قرار می دهد به طوری که دیواره های بیرونی آشپزخانه ناحیه آماده سازی غذا و ذخیره سازی و ناحیه داغ نگه داشت غذا هستند.